CIP-utbildade på Lungön

Civila insatspersoner, CIP, utgör en viktig förstärkning vid bland annat bränder, hjärtstopp, trafikolyckor och drunkningsolyckor som kräver en snabb insats och första hjälpen. På Lungön finns nu tre personer som gått en CIP-utbildning och som vid behov kommer att hjälpa räddningstjänsten framöver.

Nedan finns en hälsning från (och telefonnummer till) de tre civila insatspersonerna Chatarina, Jimmy och Emma.

”Vi CIP-personer kommer att ha diverse utrustning som kan hjälpa tills att räddningstjänsten är på plats. Vi har även kunskaper i hjärt- och lungräddning (HLR). Det kommer finnas en hjärtstartare hos Chatarina och Mats vid Sjövärnskåren (hjärtstartaren är tillgänglig för alla). Vi har även ordnat med livbojar som kommer sättas ut där det inte finns några idag (har ni önskemål om placering så kontakta oss).

Känner ni att ni skulle vilja ha en gemensam HLR-utbildning framöver så kan vi ordna det, kontakta i så fall Chatarina om ni är intresserade. Vi som är CIP-utbildade kommer inom kort hamna i larmslingan hos SOS-alarm (på larmen kan det även dyka upp personer från Hemsön som gått samma utbildning). Totalt var vi 26 stycken på utbildningen varav 3 från Lungön.”

Om ni vill kontakta oss:

Jimmy Eriksson 070 355 43 32

Emma Brännlund 070 288 99 93

Chatarina Sjöstedt 070 211 64 35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *