Nya båtbryggor snart på plats

Styrelsen i fastighetsägareföreningen har beslutat köpa in nya båtbryggor, som ska ersätta de gamla ”badbryggorna” från 70-talet. Det blir alltså riktiga båtbryggor, 2 m breda och med 55 cm fribord. Dessutom kommer varje brygga att bli 24 m jämfört med 20 m för de gamla. Blir alltså bredare platser för alla. Bryggorna är förberedda för y-bommar, om och när det kan bli aktuellt.

Bryggorna anländer och ankras ut 8 eller 9 maj, förutsatt att vädret tillåter. Varje brygglängd får sex halvtonsvikter som bottenankare. Samt förtöjning i land. KV Marin i Hudiksvall, som är leverantör, sköter transport, lossning, utläggning och förankring.  Förankringen innebär att bryggorna är förberedda att ligga i året runt om föreningen vill. Beslut om det tas på ordinarie stämma.

När bryggorna är på plats återstår för oss i föreningen att bygga landgångar och bockar. Styrelsen hoppas på uppslutning, för de som kan. Vi återkommer med tider för arbetsdag, sedan KV Marin lagt ut bryggorna.

Hela kalaset går på omkring 240 000 kronor. Projektet har kunnat genomföras med hjälp av bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, genom Länsstyrelsen Västernorrland, på 130 000 kronor samt från Härnösands kommun på 50 000 kronor. Sammalagt bidrag 180 000 kronor. Återstoden tas från de pengar som fastighetsägareföreningen ”fonderat” för framtida inköp av nya båtbryggor. Bryggavgiften planeras vara oförändrad. 

Tack vare bidragen kan vi tidigarelägga brygginköpen med flera år.

Studera gärna bryggplanen här, där du ser var du ska lägga din båt i sommar. Blir vissa förändringar.

Styrelsen planerar en informationspunkt kring hela bryggprojektet vid ordinarie årsstämma i juli.

Har du frågor kontakta någon i styrelsens projektgrupp: Mats Sundström, Jonas Lundin, Sven-Gunnar Nyberg eller Per Edin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *