Nya parkeringsregler Kanaludden

Hans Mattson i Anholma vill göra Lungöbor uppmärksamma på nya parkeringsregler på Kanaludden. Kanske kan drabbade gå samman och protestera mot beslutet? UPPDATERING: Cecilia Hamilton i Anholma har pratat med Stadsbyggnadskontoret. Läs Hans och Cecilias brev nedan.

”Som jag har förstått det hela har kommunen fr.o.m nu  tagit bort möjligheten att stå parkerad på Kanaludden obegränsad tid, dvs max 24 timmar! Är det något som Lungöföreningarna uppmärksammat och är det något som vi kan göra gemensam sak om. Alla boende i övre Anholma berörs men jag vet att det finns andra Lungöbor som har sina bilar och båtar på Kanaludden.

MVH
Hans Mattsson övre Anholma”

”Hej, jag har just pratat med Jörgen Näslund på Stadsbyggnadskontoret om parkeringen vid Kanaludden. Numera är det ju 24-timmarsparkering vilket gör det besvärligt för att inte säga omöjligt för oss som bor på annan ort och har sommarboende på Lungön. De hade inte tänkt på problemet, sa han, men han skulle ta upp det med sin chef. Detta måste ju vara ett problem för många Lungöbor – kan man tänka sig att man gör en gemensam aktion? Vi kommer nog att göra det från Anholma men det måste ju vara fler på Lungön med samma behov? Jag kan tänka mig en lösning i form av ”sommarkort” som man antingen får eller betalar för.

Vänliga hälsningar
Cecilia Hamilton
Anholma”

 

One Comment on “Nya parkeringsregler Kanaludden

  1. Anfäkta och anamma!

    sådan galenskap måste stoppas och det snarast!

    många är vi som nyttjar denna ”långtidsparkering” när vi ger oss ut med båt!

    å andra sidan var väl inte annat att vänta från denna snedseglande kommun?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *