Oväder orsakade bryggor på drift

Högvatten uppemot 120 cm och kraftig vind på periodvis 28 m/sek från sydost har ställt till en hel del oreda utefter stränderna på Lungön. Bryggdelar och allsköns bråte har gett sig iväg. En del har hamnat vid stränderna på ön, andra kan siktas på Hemsön.

För att ge en bild av hur högt vattnet nådde så kan jag berätta att Lungö brygga stod under vatten några timmar och att Källakajen låg i marvatten. Därtill kraftig sjöhävning och regn.

Det var inte möjligt att ta reda på det som gav sig iväg ut från stränderna. Vi var några få tappra (med Urban och Alvar i spetsen) som i sista stund lyckades rädda fastighetsägareföreningens upplagda bryggor från att dras ut i havet. Högvattnet kulminerade mitt på dagen i fredags (9/12). Fortfarande är det kring halvmetern högt och åter något stigande.

/ Per Edin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *