Fira ”Lungöljus” 1 oktober

På en del platser utefter svenska Bottenhavskusten och i finska Österbotten brukar man fira något som kallas stugsista, lyskväll eller villaavslutning (Österbotten). Oftast infaller denna kväll i slutet av augusti eller under september och innebär att man säger farväl till sommaren.

Foto: Jimmy Hogoboom / Flickr / CC-BY-NCNu har vi i styrelsen för fastighetsägareföreningen bestämt att även vi på Lungön ska fira säsongsavslutning. Men manifestationen kan också ses som en start på vintersäsongen. Vi har därför bestämt att vi årligen – första lördagen i oktober – ska lysa upp mörkret med marschaller, facklor och/eller små eldar.

I år infaller Lungöljus, eller vad vi nu ska kalla dagen för, den 1 oktober.
Det är självklart frivilligt att delta, men kanske kan det bli en ljus och trevlig tradition. Vi kan ”utvärdera” försöket vid 2012 års stämma. Vi i styrelsen är också öppna för namnförslag.  Gärna med namnet Lungön, så klart. Skicka förslag till per.edin@telia.com.

Styrelsen Lungö fastighetsägareförening

One Comment on “Fira ”Lungöljus” 1 oktober

  1. Pingback: Lyskväll på Lungön | Lungöföreningarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *