En berättelse om en populär dansbana

Minnesgoda läsare minns säkert att Ulf Allberg efterlyste minnen från dansbanan i Fäbodviken för ett tag sedan. Nu är Ulf klar med sin forskning och han skriver följande:

”Här kommer nu resultatet av mina efterforskningar angående dansbanan i Fäbodviken. Västernorrlands Allehanda har varit till stor hjälp. Antalet musiker och musiksällskap har under perioden 1926-1933 varit överraskande många. En stor del av informationen kommer från ”muntlig tradition”.

Nästa uppgift blir att utreda musiksällskapens sammansättning och deras musikstil. Dansbanorna fanns i bygden till ett stort antal. Mannaminne i Nordingrå har ett dragspelsmuseum. Skall undersöka vid tillfälle vilka musiksällskap, som finns representerade.

Ulf Allberg”

Här kan du ladda ned berättelsen om dansbanan i Fäbodviken, Lungön och här kan du läsa mer om musiker och kapell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *